SofiaEriksson

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Film tips # 5

Av Sofia Eriksson - 30 oktober 2010 18:31

Hej ! Jag tänkte först bara lägga in lite film tips ! Det var inte så länge sen men gör det iaf. Okej filmtips :

Filmtips # 1 : Twilight

Handlingen kretsar kring huvudpersonen Bella Swan (spelad av Kristen Stewart). Hon bor i Phoenix, Arizona, med sin mamma och hennes nya man Phil. Men Phil behöver resa mycket i sitt jobb som basebollspelare, så Bella bestämmer sig för att bo med sin pappa Charlie för att göra sin mamma lycklig. Charlie bor i den regniga småstaden Forks i delstaten Washington. Hon kommer dit i början av vårterminen på sitt andra år, men får ganska snabbt vänner. På lunchen en dag får hon syn på syskonen Cullen, och blir genast intresserad av den mystiske Edward Cullen (spelad av Robert Pattinson). Edward undviker henne till en början, men inser snabbt att han inte kan vara utan henne. Bella börjar få misstankar om Edwards talanger, till exempel att han är väldigt stark, snabb, likblek, kallhudad och att hans ögon byter färg. Till slut kommer hon fram till att han är en vampyr, men det hindrar henne inte från att bli kär i honom. En komplicerad förälskelse får sin början och gör livet svårt för det omaka paret. När det dessutom dyker upp ondsinta vampyrer i staden får Bella och Edward kämpa för att kunna vara tillsammans. Men de slutar inte älska varandra.

Egna ord : Heelt ut tjatat jag vet men den är bra. Tjaa det är en bra romantik film och den får 3/5 stjärnor. (3 eftersom den är så uttjatad)

  


Filmtips # 2 : New Moon

Edward är allt för Bella - hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar inser det att deras problem bara har börjat...

Bella firar sin 18 årsdag hos vampyrfamiljen Cullen, där hon råkar skära sig på ett papper och börjar blöda. Jasper, familjen Cullens nyaste "vegetarian", tappar kontrollen och kastar sig över Bella. Edward inser att hans familj är farlig för Bella, så han bestämmer att de ska flytta.

Bella blir förkrossad när Edward ger sig av och enligt hennes pappa hamnar i "zombie" period i flera månader, innan hennes pappa hotar med att skicka tillbaka henne till Florida. Hon börjar vara normal och en kväll när hon är ute med sin vän Jessica Stanley, upptäcker hon att när hon gör någonting farligt hör hon Edwards förmanande röst inuti huvudet, och hon köper ett par trasiga motorcyklar. Men hon har inte råd att laga den så hon far med dem till sin barndomsvän Jacob Black och börjar umgås mycket med honom, som senare visar sig vara en varulv. När Edwards röst börjar försvinna, bestämmer Bella sig för att hoppa från en klippa för att få tillbaka den och dör nästan på kuppen. Men Jacob kommer och räddar henne. När Bella kommer hem hittar hon Edwards syster Alice på trappan, Alice har förmågan att se i framtiden, och såg vad Bella har gjort och hade kommit för att trösta hennes pappa. Bella berättar allt som hänt och det visar sig att Alice inte kan se Varulvar. Nån dag efter är Alice förskräckt, Edward tror att Bella är död och for till Italien för att be Volturi att döda honom. Bella och Alice gör en Lång och livsfarlig resa för att rädda Edward men tillslut kommer alla hem med livet i behåll. Bella tycker det är farligt att vänta med att bli vampyr eftersom att Volturi inte tillåter att människor är med vampyrer, och far där med till Cullens och de får rösta om hon ska bli en vampyr och de flesta säger ja. Hon bestämde sig för att vänta till efter examen. Edward säger: om du vill att jag ska göra det själv måste du gifta dig med mig.

Egna ord : Oxå uttjatad men bra, samma som twilight, 3/5 stjärnor.

  


Filmtips # 3 : Eclipse

Edward och Bella har förenats igen och mer är oskiljaktiga än tidigare. De går nu sista terminen på high school och Bella väntar på examensdagen med både förväntan och skräck, då hon blivit lovad att hennes förvandling till vampyr kan ske efter denna dag. Samtidigt härjar en våldsam seriemördare i Seattle och vampyren Victoria fortsätter sin jakt på Bella. Saker försvinner mystiskt ur Bellas rum medan hon är hos Edwards syster Alice. Allt pekar på att en okänd vampyr har varit inne i hennes rum. Vem kan det ha varit? Någon som låtit Bellas pappa Charlie leva...

Familjen Cullen tror att det är en flock med nyfödda vampyrer som mördar alla människor i Seattle. Har de någonting med Bella att göra? Samma dag som Bella tar examen kommer hon på det! Samtidigt måste Bella välja mellan Jacobs vänskap och Edward - hennes livs kärlek. Ett ovanligt samarbete mellan familjen Cullens och traktens varulvar inleds och en hård kamp om överlevnad mot Victoria och hennes nyfödda vampyrer utspelar sig.

Men Bella har också ett annat val att göra, valet mellan mänskligt liv och evigt liv som vampyr.

Egna ord : Inte lika uttjatad och nycket bättre än dom 2 första. 4/5 stjärnor.

  


Filmtips # 4 : Systrar i jeans

Filmens systrar är de fyra bästa vännerna Bridget, Carmen, Lena och Tibby som hittar ett par jeans som märkligt nog passar de alla trots att de är olika stora. Under deras första sommarlov åtskilda får var och en bära jeansen innan hon skickar dem vidare.

Den modiga och sportiga Bridget ska åka till ett fotbollsläger, där hon träffar sin tränare som heter Erik som hon blir mycket förälskad i. Carmen ska åka till sin pappa och förväntar sig ett slappt sommarlov hos honom. Men det blir inte riktigt så. Den vackra Lena ska åka till Grekland till sin farmor och farfar, där hon träffar en mycket charmig pojke som heter Kostos. Och Tibby ska ensam stanna hemma och göra en dokumentär som inte blir som hon tänkt sig när Bailey dyker upp.

Egna ord : Jag tycker filmen(-erna) är väldigt bra ! Väldigt tjejiga och bra, en bra snyft film så att säga ;), 4/5 stjärnor.

  


Filmtips # 5 : Avatar

Genom Avatar-programmet reser Jake till Pandora, en himlakropp täckt av grönskande djungel, fylld av fantastiska livsformer - vissa vackra, men många skrämmande. Pandora är även hem för Na’vi, en humanoid ras som anses primitiv, men som är fysiskt kraftfullare än människor. Na’vi har svans, blå hud, är tre meter långa och lever i harmoni med sin oförstörda värld. Då människorna tränger djupare in i Pandoras skogar på jakt efter värdefulla mineraler, tvingas Na’vi att strida för sin överlevnad.

Jake har ovetandes blivit rekryterad för att fortsätta med övergreppen. Eftersom människor inte kan andas atmosfären på Pandora, har människan genetiskt skapat Avatarerna, vilka är hybrider av människor och Na’vi. Genom sin Avatarkropp återfår Jake full rörelsefrihet och han sänds in i Pandoras djungel som spanare för de soldater som skall komma efter honom. Där upplever han Pandoras skönhet och faror och möter en ung Na’vi-kvinna, Neytiri (Zoe Saldaña).

Med tiden blir Jake allt mer införlivad i Na’vi-klanen och han förälskar sig i Neytiri. På grund av det finner han sig vara fångad mellan det militär-industriella styrkorna från jorden och Na’vi. Han tvingas välja sida i en strid, som kommer att avgöra Pandoras öde för alltid.

Egna ord : Den som inte sett den här filmen missar verkligen något ! Den är hel otrlogigt fantastisk ! Älskar den ! 5/5 stjärnor !!

  


Japp det var det från filmtips av mig för denna gång ! Men ta det lungt, jag har måånga filmer kvar haha ;) Hejdåå !!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Eriksson - 21 februari 2012 00:50

Åh gud, att jag har denna blogg kvar! Kommit lång väg sedan denna blogg! Hatar fortfarande bloggplatsen.se.. Den är så larvig, blogg.se är mycket bättre!    Tycker bara om att kika in här ibland, fick ryck att blogga också hihi.. Nee, nu är jag b...

Av Sofia Eriksson - 5 juni 2011 18:51

Tjenixen! Bara så att alla vet : JAG BLOGGAR NU PÅ http://sofiaaeriksson.webblogg.se/?tmp=05185213 - sofiaaeriksson.webblogg.se (med 2 a:n)! Så läs den! Tack om ni gör det      ...

Av Sofia Eriksson - 27 maj 2011 18:26

Hej! Jag har bestämt mig för att börja blogga! På sofiaaeriksson.webblogg.se MED 2 a:n! Läs den :D Tack och adjö! //S ...

Av Sofia Eriksson - 26 mars 2011 22:45


                   Ledsen, jag ''slutade'' blogga där ett tag igen. Men jag orkade inte. Iaf har inte gjort nåt speciellt idag, eller igår. Idag var det ju Earth Hour halv 9 till halv 10. Jag släckte allt förutom TV:n och jag tror mamma hade nån ...

Av Sofia Eriksson - 24 mars 2011 23:05

Orkar inte lägga upp nån bild just nu.Skön dag idag, vid 10 var jag, pernilla, qui och jessica nere på stan och skulle gå till Pepperoni men det var stängt så vi drog till mc ist, alltid lika gott där ;) Sen satt vi där och sen tog vi bussen till sko...

Presentation


Hej ! Välkommen till en 14årings perspektiv ! Denna blogg handlar om mitt liv och det som händer. Alltså min vardag, skolan och vänner. Hoppas du gillar den !

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Översätt


Ovido - Quiz & Flashcards